Барселона ще регистрира сериозни финансови загуби, ако не успее да продължи в елиминациите на Шампионската лига, което след 3:3 снощи срещу Интер изглежда почти сигурно. 

Победа на италианците срещу Виктория Пилзен у дома след 2 седмици ще подпечата класирането им напред в турнира и ще означава, че каталунците няма да стигнат до 1/8финалите. 

„Ел Мундо Депортиво“ съобщава, че от Барса се планирали достигане поне до 1/4финалите на надпреварата и вече са изразходвали очакваната печалба от около 20 милиона евро. 

През лятото клубът даде около 150 милиона евро за нови футболисти, макар и да не бе в цветущо финансово състояние, с което си навлече сериозни критики. Сега се оказва, че от отбора са вложили предварително очаквани приходи, които няма да дойдат. 

Евентуално продължаване в Лига Европа с трето място в групата и спечелването на надпреварата също няма да бъде достатъчно, тъй като триумф във втория по сила турнир ще донесе около 15 милиона евро приходи. 

Затова и двубоят срещу Интер вчера бе от толкова голямо значение. Защитата на състава обаче се провали тотално, за да се стигне до тази разочароваща развръзка.